Po dojavi pronađen u tuđoj vikendici – predan pritvorskom nadzorniku

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/policija_natpis.jpg

Osumnjičenoga su 20. travnja na svom postajnom području pronašli i uhitili policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko

FOTO: ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim državljaninom Turske zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela iz domene općeg kriminaliteta.
 
Osumnjičenoga su 20. travnja na svom postajnom području pronašli i uhitili policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko. Naime, postupajući po dojavi građana te obilaskom terena u traganju za mogućim počiniteljem, policijski službenici su iz jedne od trenutno nenastanjenih vikendica uočili dim iz dimnjaka i provaljena vrata te unutar vikendice pronašli mlađu mušku osobu koju su doveli u vezu sa zaprimljenom dojavom.
 
Zbog sumnje da je počinio kaznena djela priveden je na kriminalističko istraživanje, kojim je utvrđeno da je osim provale u vikendicu u kojoj je i zatečen,  20. travnja oštetio nekoliko nadzornih kamera postavljenih  na obližnjoj vikendici.
 
Nadalje, u nastavku kriminalističkog istraživanja, policijski službenici Policijske uprave karlovačke utvrdili su da je osumnjičeni 26-godišnji državljanin Turske između 12. i 14. travnja provalio u kuće na području Ogulina i Genaralskog Stola. Iz kuća je otuđio razna odlikovanja, nakit, satove i druge predmete.
Dio otuđenih predmeta je pronađen kod počinitelja i bit će vraćen vlasnicima. Kaznenim djelima oštećeno je četvero hrvatskih državljana za oko 5.500 kuna.
 
Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni državljanin Turske kazneno je prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu za tri teške krađe i za kazneno djelo oštećenje tuđe stvari te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave primorsko-goranske.        


Izvor: https://primorsko-goranska-policija.gov.hr/                  
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon