Osumnjičeni za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

  • Slika /PU_KA/PU_info/2020/Droga-Ogulin/IMG_1.jpg
  • Slika
  • Slika
Foto: PU karlovačka

U srijedu 22. travnja na autocesti A1, kod čvora Bosiljevo, policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije Ravnateljstva policije zaustavili su osobno vozilo zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 37-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, a na mjestu suvozača nalazila se 28-godišnja hrvatska državljanka.
 
Tijekom kontrole vozača i vozila, posumnjalo se da se u vozilu prevozi droga zbog čega su daljnje postupanje preuzeli policijski službenici Policijske uprave karlovačke. Temeljem Naloga suca istrage Županijskog suda u Karlovcu izvršili su pretragu vozila kojom prilikom je u prtljažniku pronađeno ukupno 3035 grama suhe bijele praškaste tvari za koju je preliminarnim ispitivanjem utvrđeno da se radi o drogi „Amfetamin“ tipa „Speed“. Pronađena droga biti će dostavljena na vještačenje u Centar za forenzična istraživanja, ispitivanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama protiv 37-godišnjaka i 28-godišnjakinje podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu, dok je 37-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon