Osumnjičene za iznudu

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/GRBB_1.jpg

Policijsku službenici uhitili su 33-godišnjakinju i 52-godišnjakinju

Foto: ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave karlovačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakinjom i 52-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Iznuda.

Sumnja se da su osumnjičene, prema unaprijed stvorenoj nakani, za cilj imale pribavljanje protupravne imovinske koristi.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičene putem mobitela kontaktirale 37-godišnjakinju te su pokušale iznuditi određeni novčani iznos pod prijetnjom objavljivanja za nju kompromitirajućeg materijala na društvenim mrežama. Nakon nekoliko dana, osumnjičene su joj se ponovo javile te navele lokaciju i vrijeme primopredaje novca.
 
U noćnim satima 22. siječnja, na području Duge Rese, policijski službenici uhitili su osumnjičene zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela. Temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu izvršena je pretraga vozila koji su koristile te je kod 33-godišnjakinje pronađeno oružje koje je zakonito posjedovala.
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Iznuda protiv osumnjičenih će nadležnom državnom odvjetništvu biti proslijeđena kaznena prijava dok će protiv 33-godišnjakinje biti podnesen i Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon