Osumnjičen za nedozvoljenu trgovinu

  • Slika /PU_KA/PU_info/2023/Osumnjicen_za_nedozvoljenu_trgovinu/3.jpg
  • Slika
  • Slika

Protiv osumnjičenog će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava, dok će Ministarstvu financija biti proslijeđeno izvješće radi naplate trošarina

Foto: PU karlovačka

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljena trgovina policijski službenici Policijske uprave karlovačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom.
 
Naime, policijski službenici su u Karlovcu, 14. travnja, zaustavili osobni automobil karlovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 60-godišnjak i koji je u prtljažnom prostoru prevozio nekoliko vreća te se posumnjalo da se u njima nalazi duhan. Kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja policijskih službenika u prijevoz duhana te je izvršenom pretragom, temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Karlovcu, u vozilu pronađeno nešto više od 80 kg  sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija.
 
Duhan je oduzet, a zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljena trgovina, protiv 60-godišnjaka će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava, dok će Ministarstvu financija biti proslijeđeno izvješće radi naplate trošarina.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon