Oprezno u prometu tijekom vikenda i blagdana

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/Savjeti sudionicima u prometu.jpg

Očekuje se povećan promet vozila na području cijele države, osobito na autocestama, državnim cestama i graničnim prijelazima te na prilaznim cestama prema hrvatskim marijanskim svetištima

Foto: ilustracija
 
U nedjelju 15. kolovoza slavi se Velika Gospa, blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo stoga se povodom obilježavanja i proslave ovog katoličkog blagdana očekuje pojačan promet na prilaznim cestama prema hrvatskim marijanskim svetištima. Također se danas i tijekom vikenda očekuje povećan promet vozila na području cijele države, osobito na autocestama, državnim cestama i graničnim prijelazima stoga će policija pojačano nadzirati promet te poduzimati mjere i radnje radi zaštite svih sudionika u prometu.

Vozači se pozivaju na strpljenje, međusobno tolerantno ponašanje i strogo pridržavanje prometnih propisa: od ograničenja brzine, korištenja sigurnosnog pojasa, nekorištenja mobitela u vožnji i nekonzumiranja alkoholnih pića. Također, podsjećamo i na strogu zabranu kretanja zaustavnom trakom, održavanja potrebne udaljenosti od vozila ispred i korištenje lijeve prometne trake autoceste isključivo za pretjecanje.

Pozivamo sve sudionike u prometu da svojim odgovornim ponašanje pridonesu većoj sigurnosti prometa na cestama - hodočasnicima želimo da sretno stignu na svoja odredišta, a vozačima sigurnu i ugodnu vožnju!

 

Pisane vijesti | Promet i vozila