Održavanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race – obavijest sudionicima u prometu

Slika /PU_KA/PU_info/2021/CRO RACE 2021/naša trasa.jpg

Na području Policijske uprave karlovačke 29. rujna 2021. godine vozit će se druga etapa međunarodne cestovne biciklističke utrke

Foto: ilustracija
 
U razdoblju od 28. rujna do 3. listopada 2021. godine na području više županija u Republici Hrvatskoj održat će se šesta po redu međunarodna biciklistička utrka CRO Race, a koja je jedna od najznačajnijih biciklističkih utrka svjetskog kalendara, ali i jedan od najbitnijih sportskih događaja u Republici Hrvatskoj.  Utrka je podijeljena u 6. etapa.
 
Na području Policijske uprave karlovačke 29. rujna 2021. godine vozit će se druga etapa međunarodne cestovne biciklističke utrke na kojoj će sudjelovati oko 150 ponajboljih svjetskih biciklista, prateće službe i osiguranje, kroz etapu od Slunja, Plitvičkih jezera, Vrhovina, Perušića do Otočca.
 
Početak utrke je u 12.10 sati, s Trga dr. Franje Tuđmana, Slunj, te nastavlja – D1 Braće Radić – Most preko Slunčice – Rastoke – D1 Zagrebačka cesta – Koranski most – 3266 Gojka Šuška – Frankopanska – Trg Zrinskih i Frankopana – D1 Braće Radić – Trg dr. Franje Tuđmana – Plitvička ulica – Novo Selo – Oštarski stanovi – Rakovica – D42 Grabovac – D429 Selište Drezničko.
 
Nakon toga druga etapa biciklističke utrke nastavlja se cestovnom rutom na području Policijske uprave ličko-senjske .
 
Na prometnicama kuda se kreće utrka, u razdoblju od 11:30 do 17:30 sati  bit će na snazi privremena regulacija prometa dijela javnih cesta te će se ograničenje prometa na navedenim dionicama vršiti uz nazočnost djelatnika MUP-a i predstavnika organizacije.
 
Također, upozoravamo sudionike u prometu da su, iako se biciklistička utrka održava u uvjetima normalnog odvijanja prometa s povremenim zaustavljanjem prometa neposredno prije nailaska i prolaska biciklista, moguća zaostajanja biciklista koja sudjeluju u manifestaciji pa je potrebno povećati oprez i obratiti pozornost na bicikliste u prometu.
 
Napominjemo kako će kompletan promet koji se odvija tim dionicama u smjeru kretanja biciklista od samog starta biti usporen, u skladu s kretanjem biciklista, odnosno oko 40 - 50 km/h te neće biti moguća pretjecanja ni propuštanja prometa.

Gledatelje utrke molimo da ne stoje na kolniku odnosno da utrku promatraju s pozicija koje se nalaze van kolnika na sigurnoj udaljenosti od ruba kolnika, kako na iste ne bi naletjeli natjecatelji.
 
Molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i postupanje sukladno znacima i naredbama policijskih službenika te uputama redara utrke.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila