Održano predavanje na temu "Prevencija kaznenih djela, krađa i prijevara na kućnom pragu"

  • Slika /PU_KA/PU_info/2022/Prevencija_Prijevare_knjižnica_205.2022/2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Predavanje je održala policijska službenica za nadzor, planiranje - prevenciju Policijske uprave karlovačke

Foto: Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić" Karlovac
 
U petak 20. svibnja u Karlovcu, u Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić” Karlovac, za članove Udruge samozastupnika Karlovačke županije i Udruge za samozastupnike Zagreb održano je edukativno predavanje Prevencija kaznenih djela, krađa i prijevara na kućnom pragu. Predavanje je održala policijska službenica za nadzor, planiranje - prevenciju Policijske uprave karlovačke.
 
Kroz edukaciju su članovi udruge na poučan i prilagodljiv način upoznati s mogućim načinima prijevara na kućnom pragu i najčešćim trikovima kojima se služe prevaranti. U svrhu zaštite, policijska službenica savjetovala je i uputila članove udruge kako postupati u određenim situacijama ili događajima te u kojim slučajevima kontaktirati policiju.
 
Policijska uprava karlovačka kontinuirano provodi edukaciju na navedenu temu kako bi upoznala i upozorila građane na moguće prijevare te na taj način ih osvijestila da budu pažljiviji i oprezniji kada im netko nepoznat pokuca na vrata, da ne puste prevarante u njihov prostor kako ne bi postali žrtve kaznenih djela.
 

Pisane vijesti