Održane predstave u sklopu akcije „Poštujte naše znakove“

Slika PU_KA/PU_info/2017/Postujte_nase_znakove_predstave/naslovnica.jpg

Foto: PU karlovačka

I ove godine, u sklopu provođenja akcije Poštujte naše znakove, koja je usmjerena na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu, održane su brojne predstave za najmlađe sudionike u prometu. U izvedbi Dramskog studija Zorin dom Karlovac za učenike osnovnih škola na području Karlovca, Duge Rese, Žakanja, Ogulina, Josipdola, Generalskog Stola, Slunja, Cetingrada, Ozlja, Mahična i Vojnića održane su predstave Kata i Nino na putu do škole. Predstave su organizirane uz financijsku pomoć Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa i Savjeta za sigurnost cestovnog prometa karlovačke županije, a uz suradnju Policijske uprave karlovačke. Cilj ove akcije je povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu, a poglavito zaštita najmlađih sudionika i to u njihovim prvim samostalnim koracima u prometu. 

Važno je podsjetiti i pozvati sve vozače da prilikom upravljanja vozilom obrate dodatnu pozornost na djecu u prometu, posebno najmlađe – prvoškolce, da poštuju prometne propise i znakove, da prilagode brzinu kretanja trenutnoj situaciji na cesti, poštuju ograničenja brzine i da ne voze ako su konzumirali alkohol. Posebnu pozornost treba obratiti prilikom približavanja pješačkom prijelazu, ali i prilikom nailaska na djecu koja se kreću cestom ili uz cestu.

Vjerujemo da će ova preventivna akcija Poštujte naše znakove koja se provodi početkom rujna, kada se po prvi puta pojave novi sudionici u prometu, učenici prvih razreda, rezultirati tolerantnijem i pažljivijem ponašanju svih vozača u prometu.
 



Stranica