Održan sastanak na temu zimske službe

  • Slika /PU_KA/PU_info/2021/Odrzan_sastanak_na_temu_zimske_sluzbe/1.jpg
  • Slika
  • Slika
Foto: PU karlovačka

S obzirom da područjem nadležnosti Policijske uprave karlovačke prolaze svi važniji pravci koji prometno povezuju sjever i jug Hrvatske, policijski službenici poduzimaju niz operativno-preventivnih aktivnosti kojima je cilj održati povoljno stanje sigurnosti te u narednim zimskim mjesecima omogućiti optimalnu protočnost prometa prilikom nastupanja zimskih uvjeta na cestama.
 
Kako bi se pravovremeno poduzelo niz pripremnih radnji, međusobna uvezanost svih subjekata odgovornih za stanje i čišćenje kolnika, posebice na dijelu autocesta A1 i A6, koje su ujedno i najvažniji prometni pravci, u petak 12. studenog u prostorijama Policijske uprave karlovačke održan je radni sastanak kojem su prisustvovali predstavnici Policijske uprave karlovačke, Hrvatskih autocesta, Tehničke jedinice Lučko, Bosiljevo, Ogulin i Delnice.
 
Na sastanku su prezentirani planovi rada za predstojeću zimsku službu, stanje opreme, tehnike te količina posipala neophodna za pravodobnu  reakciju. Ujedno, usuglašeni su stavovi oko pravovremenog isključivanja teretnih vozila, proglašavanja zimskih uvjeta te protočnost informacija i žurno poduzimanje mjera na terenu u najkraćem mogućem vremenu.
 
Iskustvima iz prijašnjih godina i dobrom suradnjom smatramo, da ćemo i ove zimske sezone odgovorno obaviti sve zadaće u cilju omogućavanja maksimalne protočnosti uz potrebitu razinu sigurnosti u cestovnom prometu te neizostavnu suradnju vozača čija je obaveza poštivati odredbe koje se odnose na obvezu korištenja zimske opreme a posebice naredbe koje izdaju policijski službenici na terenu.
 
Također, policijski službenici započet će s nadzorom korištenja zimske oprema na motornim vozilima koji se kreću zimskim dionicama na kojima  je ista obvezna u vremenskom periodu od 15. studenog 2021. do 15. travnja 2022.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila