Odbio se podvrgnuti vađenju krvi i urina radi analize prisutnosti droga u organizmu

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/Leđa_palica.jpg

Podsjećamo: Odbijanje testiranja na alkohol i droge je kažnjivo!

Foto: ilustracija

Policijski službenici su jučer popodne na području grada Karlovca utvrdili da osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka upravlja 41-godišnjak koji je odbio preliminarno testiranje na droge kao i vađenje krvi i urina radi analize prisutnosti droga u organizmu te nije bio vezan sigurnosnim pojasom.
 
Također je isti daljnjim nadzorom zatečen u neovlaštenom posjedu droge kokain bruto težine 2,2 g i droge cannabis marihuane bruto težine 51,89 g.  
 
Protiv 41-godišnjaka nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja bit će podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenja prekršaja  iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.
 
Podsjećamo: Odbijanje testiranja na alkohol i droge je kažnjivo!

Kažnjivo je odbijanje vozača u prometu da se podvrgnu ispitivanju prisustva u organizmu alkohola, droga ili lijekova ili liječničkom pregledu, odnosno uzimanju krvi ili krvi i urina i to novčanom kaznom  od 1320 do 2650 eura ili kaznom zatvora do 60 dana, a moguće je i provođenje mjere privremenog oduzimanja vozila ukoliko se radi o recidivistu u činjenju prekršaja
 

Priopćenja | Promet i vozila