Obratite pozornost na djecu u prometu!

  • Slika /PU_KA/PU_info/2021/Obratite_pozornost_na_djecu_u_prometu!/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U zonama oko škola i dalje će za sigurnost naših prvašića brinuti naši prometni policajci

Foto: PU karlovačka

Od prvog dana nove školske godine, u vrijeme dolaska i odlaska učenika iz škole, policijski službenici nalaze se uz pješačke prijelaze i u blizini osnovnih škola gdje nadziru ponašanje vozača u prometu, ali i educiraju djecu te im pomažu da na siguran način prijeđu cestu.

Tako je u Vojniću učenicima prvih razreda osnovne škole te vrtićke skupine policijska službenica ukazala na siguran način kretanja u prometu i educirala ih o pravilima ponašanja u prometu. U Karlovcu, jednom od najprometnijih gradova naše županije, policijski službenici svakodnevnom prisutnošću pomažu djeci da budu što sigurniji u prometu. Također i u ostalim dijelovima naše županije temeljna zadaća policijskih službenika, koji će obavljati nadzor nad odvijanjem prometa, a po potrebi i upravljati prometom, je omogućiti siguran prijelaz djece preko kolnika.

Kako je nova školska godina tek na početku apeliramo na sve vozače da obrate dodatnu pozornost prilikom upravljanja vozilom na djecu u prometu, posebno najmlađe – prvoškolce. Pozivamo ih na poštivanje prometnih propisa i znakova, kao i da prilagode brzinu kretanja trenutnoj situaciji na cesti, poštuju ograničenja brzine i da ne voze ako su konzumirali alkohol. Posebnu pozornost treba obratiti prilikom približavanja pješačkom prijelazu, ali i prilikom nailaska na djecu koja se kreću cestom ili uz cestu.

Samo svi zajedno možemo osigurati da prvi dani škole naše djece prođu sigurno i sretno. Također, molimo roditelje koji svoju djecu u školu voze automobilima da to čine na propisan i ujedno siguran način da dijete sjedi na zadnjem sjedalu povezano sigurnosnim pojasom.

Pisane vijesti | Promet i vozila