Obilježite Međunarodni praznik rada odgovorno i sigurno

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/park_Karlovac.jpg

Pridržavajte se svih propisanih odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite koje su još uvijek na snazi i kojima je cilj suzbijanje epidemije i obilježite Međunarodni praznik rada odgovorno i sigurno


Foto: ilustracija

Uzimajući u obzir dolazni praznik 1. svibanj i produženi vikend pretpostavka je da će mnogi građani obilježavati Međunarodni praznik rada na nekim svojim omiljenim mjestima.

Moramo biti svjesni još uvijek prisutne virusne zaraze epidemijskih razmjera radi čega su i donijete određene Odluke Stožera civilne zaštite, a koje su usmjerene samozaštitnom ponašanju građana radi suzbijanja širenja virusa.

Pozivamo na pridržavanje svih propisanih odluka Stožera civilne zaštite koje su još uvijek na snazi i kojima je cilj suzbijanje epidemije i zaštita zdravlja svih nas.

Napominjemo da će policijski službenici tijekom produženog vikenda obilaziti javna mjesta za koja je poznato da su omiljena okupljališta građana te će postupati u skladu sa odredbama svih odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Podsjećamo osobe kojima je određena mjera samoizolacije da su se dužne strogo pridržavati mjere, odnosno da ne smiju izlaziti iz kuće,  a u slučaju potrebe za odlaskom kod liječnika prethodno se trebaju javiti telefonom obiteljskom liječniku ili hitnoj pomoći. 

Zahvaljujemo građanima na razumijevanju i pozivamo ih da vode računa o svom zdravlju, zdravlju svojih bližnjih i šire zajednice te da se pridržavaju preporuka fizičkog distanciranja, korištenja zaštitne opreme i drugih zaštitnih mjera. 

Pisane vijesti