Obilježena obljetnica pogibije Željka Brozovića

  • Slika /PU_KA/PU_info/2023/Tržić_Tounjski_Željko_Brozović/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Danas je više izaslanstava pred spomen obilježjem u Tržiću Tounjskom položilo cvijeće i zapalilo svijeće

Foto: PU karlovačka

U znak sjećanja na prvog poginulog pripadnika Specijalne jedinice policije Grom Željka Brozovića, danas je više izaslanstava pred spomen obilježjem u Tržiću Tounjskom položilo cvijeće i zapalilo svijeće. Na ovom mjestu, prije točno 32 godine, na današnji dan 22. kolovoza 1991. godine, poginuo je Željko Brozović prilikom pokušaja deblokade Slunja. Navedena akcija završila je pregovorima, obostranim prekidom vatre te razmjenom zarobljenika, a Slunj je oslobođen od okupacije četiri godine kasnije u operaciji Oluja.
 
Ujedno, svijeće su zapaljene i u Ogulinu kod spomen obilježja svim poginulim braniteljima kao i na grobnom mjestu Željka Brozovića u Hreljinu Ogulinskom.
 
U obilježavanju su uz obitelj poginulog Željka Brozovića sudjelovali predstavnik Ministarstva hrvatskih branitelja, načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Car sa suradnicima, predstavnici Karlovačke županije, Grada Ogulina, Udruge SJP Grom i udruga proisteklih iz Domovinskog rata.
 
I ove godine, u znak sjećanja na poginulog kolegu, u organizaciji Udruge SJP Grom Policijske uprave karlovačke predstavnici te Udruge i policijski službenici IJP PU karlovačke trčali su maraton od Tržića Tounjskog do Hreljina Ogulinskog.
 

Pisane vijesti