Obilježena obljetnica pogibije Željka Brozovića

Slika PU_KA/PU_info/2018/Obljetnica_Zeljko_Brozovic/naslovni.jpg

Foto: PU karlovačka

Prilikom pokušaja deblokade grada Slunja u Tržiću Tounjskom prije 27 godina, 22. kolovoza, poginuo je pripadnik Specijalne jedinice policije Grom Policijske uprave karlovačke Željko Brozović. 

I ove godine, u znak sjećanja na prvog poginulog hrvatskog redarstvenika karlovačke županije, a ujedno i prvog poginulog pripadnika Specijalne jedinice policije Grom više izaslanstava je pred spomen obilježjem u Tržiću Tounjskom položilo cvijeće i zapalilo svijeće. Svijeće su zapaljene i pred središnjim križem u mjestu Kamenica. 

U organizaciji Udruge SJP Grom Policijske uprave karlovačke predstavnici Udruge, kojima su se priključili i aktivni službenici Uprave za posebne poslove sigurnosti MUP-a RH, trčali su maraton, a na biciklima su ih pratila djeca pripadnika te Udruge. 

Uz obitelj poginulog Željka Brozovića, načelnika Policijske uprave karlovačke Darka Bratića sa suradnicima, gradonačelnika Grada Ogulina Dalibora Domitrovića sa suradnicima, predstavnike Udruge SJP Grom PU karlovačke i udruga proisteklih iz Domovinskog rata u obilježavanju obljetnice sudjelovali su saborski zastupnik Tomislav Lipošćak i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

U svom obraćanju obitelji i sudionicima ministar Medved naglasio je važnost obilježavanja ovakvih obljetnica kako se ne bi zaboravilo hrvatske branitelje koji su svoje živote dali za domovinu te da idemo prema boljoj budućnosti. Istaknuo je zahvalnost što se čuva sjećanje na hrabre hrvatske vitezove jer na taj način doprinosimo očuvanju kolektivne svijesti i žrtve naših hrabrih poginulih branitelja.
 



Pisane vijesti