Obilježena 32. obljetnica sjećanja na stradavanje i okupaciju Saborskog

  • Slika /PU_KA/PU_info/2023/Saborsko_obiljezavanje_12_11_23/1.jpg
  • Slika
  • Slika

U ime Policijske uprave karlovačke načelnik Policijske postaje Ogulin Goran Vukelja položio je vijenac i zapalio svijeće

Foto: Općina Saborsko

Prije 32 godinu, 12. studenog 1991. godine počinjen je strašan zločin u Saborskom, a Saborsko je postalo jedno od najvećih stratišta u Domovinskom ratu. U znak sjećanja na sve žrtve i okupaciju ovog mjesta u nedjelju 12. studenog obilježena je tužna obljetnica.
 
Počast svim žrtvama koje je u Domovinskom ratu dalo Saborsko, a među kojima su bili i policijski službenici, pored brojnih izaslanstava udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnika jedinica lokalne i regionalne samouprave, predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića odalo je i izaslanstvo Policijske uprave karlovačke predvođeno načelnikom Policijske postaje Ogulin Goranom Vukeljom. 
 
Obljetnica je obilježena kolonom sjećanja i polaganjem vijenaca te paljenjem svijeća pred spomenikom žrtvama Domovinskog rata.
 
Nakon prigodne molitve i blagoslova pred centralnim spomen obilježjem za žrtve Saborskog i sve stradale u Domovinskom ratu služena je Sveta misa.

Pisane vijesti