Obilježena 25. godišnjica stradavanja i okupacije općine Saborsko

Slika PU_KA/PU_info/2016/Saborsko_obljetnica_pada/naslovnica.jpg

Foto: PU karlovačka

U subotu, 12. studenog u Saborskom, 25 godina nakon stradavanja civila i policijskih službenika te okupacije tog mjesta u Domovinskom ratu, na obilježavanju obljetnice stradavanja okupio se veliki broj mještana, predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata, branitelja kao i predstavnika državnih institucija. 
Na mjestu spomen obilježja masovne grobnice vijence su položili i zapalili svijeće, Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja, a ujedno i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović, predstavnici Hrvatske vojske, izaslanstvo Karlovačke županije, Grada Karlovca i Ogulina, kao i izaslanstva brojnih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, obitelji i mještani poginulih.
Ujedno, izaslanstvo Policijske uprave karlovačke predvođeno načelnikom Tomislavom Kotićem položilo je vijenac i zapalilo svijeću za sve poginule policijske službenike, ali i sve civilne žrtve koje su tada stradale. U sklopu obilježavanja u prostorijama Područne škole Saborsko, otvorena je Spomen soba u znak sjećanja na stradanje i pogibelj mještana Saborskog. 
Sveta misa za pokojne služena je u crkvi Svetog Ivana Nepomuka u Saborskom.
Podsjećamo da su 12. studenog 1991. godine poginuli:

• Dumenčić Ante, 
• Dumenčić Darko, 
• Dumenčić Ivica, 
• Sertić Slavko i 
• Špehar Mate. 
 



Stranica