Obilježen Dan policije

Slika PU_KA/PU_info/2018/Obiljezen_dan_policije/naslovnica.jpg

Foto: PU karlovačka

Polaganjem vijenaca pred centralnim križem na gradskom groblju Jamadol u Karlovcu započelo je danas obilježavanje Dana policije u Policijskoj upravi karlovačkoj. Nakon toga uslijedila je koncelebrirana Sveta misa u crkvi Svetog Josipa, a potom i svečana akademija u prostorijama Policijske uprave karlovačke.

Prigodnoj proslavi nazočili su brojni uzvanici, članovi obitelji poginulih i nestalih policijskih službenika Policijske uprave karlovačke, izaslanstva HKOV-a, Županije karlovačke, gradova Karlovca, Duga Rese, Ozlja i Slunja te djelatnici policije.

Prigodnim govorima uzvanicima su se obratili gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić i župan Damir Jelić koji su čestitali Dan hrvatske policije te uputili riječi hvale za dosadašnju suradnju. Posebno je gradonačelnik Mandić zahvalio policiji na angažmanu tijekom poplava koje su ove godine zadesile karlovačko područje, kao i na suradnji na prevenciji koja se provodi zajedno s Gradom Karlovcem. 

Načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Bratić uručio je pohvalnice državnim službenicima i policijskim službenicima, njih 21, koji su pohvaljeni za izuzetno zalaganje i postignute rezultate u izvršavanju službenih zadaća. Također, već tradicionalno u povodu Dana policije održana su i sportska natjecanja u malom nogometu i streljaštvu, a na svečanosti je policijskim službenicima/službenicama koji su sudjelovali u tim sportskim natjecanjima dodijeljena priznanja i pehari.

U svom obraćanju uzvanicima načelnik Bratić prisjetio se poginulih i nestalih policijskih službenika ove policijske uprave, ali i transformacije policije kroz duži vremenski period. Posebno je istaknu: „Danas policija ima novu ulogu koju pred nju stavlja društveni razvoj te socioekonomske prilike, a očituje se u tome što postaje javni servis u službi građana unatoč tome što se kao takva ponekad ne prepoznaje niti unutar sebe.“

„Djelovanje policijske uprave usmjerit ćemo prema razvoju institucionalnih i vaninstitucionalnih veza prema zajednici na čijem prostoru djelujemo, a kao pretpostavku da za to imamo dobar temelj je i vaša nazočnost kao predstavnika zajednice na ovoj svečanosti.“ - kazao je načelnik Bratić.

U prigodi obilježavanja Dana policije u prostoru policijske uprave postavljena je prigodna izložba policijske odore i opreme, a ispred policijske uprave bila su izložena službena vozila. 
 



Pisane vijesti