Nulta stopa tolerancije na nasilje

Zbog sumnje u okolnosti nastanka lakše ozljede provedeno kriminalističko istraživanje

U četvrtak, 11. lipnja, u večernjim satima, tijekom utvrđivanja okolnosti nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku, u policijsku postaju Slunj doveden je strani državljanin na kojem su policijski službenici uočili da je ozlijeđen.

S obzirom da su iskazi sudionika o okolnostima ozljeđivanja bile oprečne, odmah se pristupilo provođenju žurnih radnji kriminalističkog istraživanja. Oštećena osoba u početku nije željela iskazivati, ali nakon njegovog iskaza i iskaza policijskih službenika dobivene su oprečne izjave.

Temeljem provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da je jedan policijski službenik lakše ozlijedio stranog državljanina, dok je drugi policijski službenik propustio spriječiti takvo postupanje i nije ga prijavio.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela obojica su, uz kaznenu prijavu, dovedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke.

Također, obojica su udaljeni iz službe i protiv njih će se pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti.
 

Pisane vijesti