Njemački državljanin kažnjen zbog nezakonitog prelaska državne granice

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/GRBB_1.jpg

Nad 44-godišnjim njemačkim državljaninom je u službenim prostorijama policije provedeno kriminalističko istraživanje te je potom doveden u Prekršajni odjel Općinskog suda u Karlovcu

Foto: ilustracija

Policijski su službenici jučer, 19. studenog u 11.15 sati, u mjestu Cetingrad zatekli sedam stranih državljana s kojima je bio i jedan muškarac koji je izjavio da je novinar i njemački državljanin, a za koje je postojala sumnja da su nezakonito prešli državnu granicu.
 
Nad 44-godišnjim njemačkim državljaninom je u službenim prostorijama policije provedeno kriminalističko istraživanje te je utvrđeno da je 19. studenog nezakonito pješice iz  Bosne i Hercegovine, zajedno sa zatečenim stranim državljanima, ušao u Republiku Hrvatsku te im pomagao u nezakonitom prelasku i tranzitu po Republici Hrvatskoj.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog nezakonitog prelaska državne granice i pomaganja u nezakonitom prelasku, a zbog prekršaja iz Zakona o strancima, Zakona o nadzoru državne granice i Zakonika o schengenskim granicama, 44-godišnjak je danas uz optužni prijedlog doveden u Prekršajni odjel Općinskog suda u Karlovcu koji mu je zbog počinjenog prekršaja nezakonitog prelaska državne granice izrekao novčanu kaznu u iznosu od 3600 kuna, dok je za prekršaj pomaganja u nezakonitom prelasku oslobođen krivnje.
 
Zbog oslobađajućeg dijela odluke, nadležna policijska postaja PGP Cetingrad će u zakonskom roku uložiti žalbu. 

Ostali zatečeni strani državljani, četiri punoljetne i tri maloljetne osobe, izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu.

Pisane vijesti