Nesavjesno gospodarsko poslovanje

Slika PU_KA/Slike/Zgrade_policijskih_postaja/Uprava_uspravna.jpg

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 43-godišnji Karlovčanin kao odgovorna osoba odgojno-obrazovne ustanove iz Karlovca u razdoblju od studenog, 2009. godine do lipnja, ove godine nedosljednim provođenjem propisanih odredbi ugovora o korištenju prostora te ustanove s jednom visokoobrazovnom ustanovom s područja Primorsko-goranske županije, te kršenjem zakona o poslovanju, nesavjesno poslovao i grubo povrijedio dužnost skrbi o imovinskim interesima pravne osobe koja se temelji na pravnom poslu. Time je odgojno-obrazovnoj ustanovi u Karlovcu prouzročio materijalnu štetu veću od 45 tisuća kuna. Također, utvrđeno je i da je u istom vremenskom razdoblju protivno odredbama Općeg poreznog zakona i Zakona o knjigovodstvu vodio poslovne knjige na način kojim je otežana preglednost poslovanja i imovinskog stanja predmetne odgojno-obrazovne ustanove. Zbog sumnje da je 43-godišnjak kao odgovorna osoba počinio kaznena djela nesavjesno gospodarsko poslovanje opisano u čl. 291. Kaznenog zakona i povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga opisano u čl. 287. Kaznenog zakona, nadležnom državnom odvjetništvu proslijeđeno je posebno izvješće.  

Foto: PU karlovačka

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 39-godišnji Karlovčanin kao odgovorna osoba odgojno-obrazovne ustanove iz Karlovca u razdoblju od studenog, 2009. godine do lipnja, ove godine nedosljednim provođenjem propisanih odredbi ugovora o korištenju prostora te ustanove s jednom visokoobrazovnom ustanovom s područja Primorsko-goranske županije, te kršenjem zakona o poslovanju, nesavjesno poslovao i grubo povrijedio dužnost skrbi o imovinskim interesima pravne osobe koja se temelji na pravnom poslu. Time je odgojno-obrazovnoj ustanovi u Karlovcu prouzročio materijalnu štetu veću od 45 tisuća kuna.
Također, utvrđeno je i da je u istom vremenskom razdoblju protivno odredbama Općeg poreznog zakona i Zakona o knjigovodstvu vodio poslovne knjige na način kojim je otežana preglednost poslovanja i imovinskog stanja predmetne odgojno-obrazovne ustanove.
Zbog sumnje da je 39-godišnjak kao odgovorna osoba počinio kaznena djela nesavjesno gospodarsko poslovanje opisano u čl. 291. Kaznenog zakona i povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga opisano u čl. 287. Kaznenog zakona, nadležnom državnom odvjetništvu proslijeđeno je posebno izvješće.



Stranica