Neovlaštena proizvodnja i promet drogama

Slika PU_KA/MUP_slike/droga01.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Ogulin dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, 29-godišnjakom i 28-godišnjakom koje se sumnjiči da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Naime, jučer u jutarnjim satima osumnjičenike su policijski službenici zatekli u šumskom predjelu na području Ogulina te im oduzeli 468,5 grama svježih listova indijske konoplje i 0,3 grama suhe biljne tvari nalik na cannabis marihuanu. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem u šumskom predjelu obavljen je očevid te je tom prilikom pronađeno i oduzeto 15 stabljika indijske konoplje visine od 122 do 220 centimetara koje su osumnjičenici zasadili. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 1. Kaznenog zakona, protiv osumnjičenika nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđena kaznena prijava.

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Ogulin dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, 29-godišnjakom i 28-godišnjakom, koje se sumnjiči da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.
Naime, jučer u jutarnjim satima osumnjičenike su policijski službenici zatekli u šumskom predjelu na području Ogulina te im oduzeli 468,5 grama svježih listova indijske konoplje i 0,3 grama suhe biljne tvari nalik na cannabis marihuanu. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem u šumskom predjelu obavljen je očevid te je tom prilikom pronađeno i oduzeto 15 stabljika indijske konoplje visine od 122 do 220 centimetara koje su osumnjičenici zasadili.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 1. Kaznenog zakona, protiv osumnjičenika nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđena kaznena prijava.
 



Stranica