Nastavak preventivnog projekta „Siguran lov“

  • Slika /PU_KA/PU_info/2019/Nastavak_preventivnog_projekta_Siguran_lov/1.jpg
  • Slika
  • Slika
Foto: PU karlovačka

U nastavku provođenja preventivnog projekta Siguran lov jučer 3. listopada u Policijskoj upravi karlovačkoj održan je radni sastanak predstavnika policije koje je predvodio zamjenik načelnika Policijske uprave karlovačke Josip Rohaček, predstavnika Lovačkog saveza karlovačke županije predvođenih predsjednikom Vinkom Pavlićem i predstavnika Uprave šuma Karlovac i Uprave šuma Ogulin.
 
Na radnom sastanku raspravljalo se o svim mjerama sigurnosti koje je potrebno poduzeti u nadolazećoj lovnoj sezoni, prvenstveno u pogledu sigurnog i pravilnog rukovanja vatrenim oružjem, kao i svim drugim sigurnosnim mjerama. Predstavnici Lovačkog saveza karlovačke županije upućeni su i u mjere samozaštite u lovu te pozvani na suradnju u pogledu žurne razmjene informacija o svim aktivnostima i događajima u lovištu  s nadležnom policijskom postajom.
 
Također, raspravljalo se i o problematici naleta vozila na divljač kojih je u prvih devet mjeseci ove godine evidentirano 286, od čega najviše na području Policijske postaje Duga Resa, gdje je evidentirano 90 naleta vozila na divljač.
 
U pogledu primjene odredbi izmjena i dopuna Zakona o posjedovanju i nabavi oružja građana, zaključak je da je postupak puno pojednostavljen, što olakšava bržu nabavu lovačkog oružja.
 
Dosadašnja suradnja između svih sudionika sastanka ocjenjena je jako dobrom sa prijedlogom da se sastanak organizira i po završetku lovne sezone.
 
 

Pisane vijesti