Nastavak akcije Manje oružja, manje tragedija

U razdoblju od 17. do 31. kolovoza na području PU karlovačke savjesni građani dragovoljno su predali policijskim službenicima razno oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo koje su pronašli prilikom čišćenja ili u prirodi na području Ogulina, Generalskog Stola i Karlovca.
 
Policijski službenici su tako preuzeli jedno tijelo raketnog motora, jednu poluatomatsku pušku,  jedno topovsko streljivo, jednu minu s upaljačem, tri ručne bombe i 1031 komad raznog streljiva.
 
Osim toga, 23. kolovoza prilikom obuke policijski službenici Interventne jedinice policije PU karlovačke pronašli su i izvadili iz rijeke Dobre jednu protutenkovsku minu, a iz rijeke Mrežnice tijelo ručne bombe.
 
Podsjećamo građane na akciju Manje oružja, manje tragedija i pozivamo da anonimno i bez ikakvih sankcija vrate oružje koje pronađu ili posjeduju. O namjeri predaje obavijestite nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji.
 
Također podsjećamo građane da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u prirodi kako ne bi ugrozili živote i imovinu drugih ljudi.

Pisane vijesti