Narušavao javni red i mir te oštetio dva policijska vozila

Slika PU_KA/MUP_slike/auto_policija.jpg

Policijski službenici su 28. siječnja postupali po dojavi za narušavanje javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu u Netretiću od strane dvojice muškaraca (35 i 27 godina) koji su bili pod vidnim utjecajem alkohola. Prilikom postupanja policijskih službenika 35-godišnjak se oglušio na naredbe policijskih službenika i udaljio se kombi vozilom te su policijski službenici krenuli za njim da bi se nakon nekog vremena zaustavio u blizini ugostiteljskog objekta te se ponovno oglušio na naredbe policijskih službenika i odbio izaći iz kombi vozila, a potom je tim vozilom udario u dva službena policijska vozila i oštetio ih. Nakon toga policijski službenici su uz uporabu sredstava prisile 35-godišnjaka uhitili te nad njim kao i nad 27-godišnjakom koji je također uz uporabu sredstava prisile uhićen, proveli kriminalističko istraživanje.  Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, koje je prethodilo ovom događaju, 35-godišnjak je uz optužni prijedlog doveden na Prekršajni sud u Karlovcu, a zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela oštećenja tuđe stvari protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava, dok će protiv 27-godišnjaka Prekršajnom sudu u Karlovcu biti podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.   

Foto: ilustracija

Policijski službenici su 28. siječnja postupali po dojavi za narušavanje javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu u Netretiću od strane dvojice muškaraca (35 i 27 godina) koji su bili pod vidnim utjecajem alkohola. Prilikom postupanja policijskih službenika 35-godišnjak se oglušio na naredbe policijskih službenika i udaljio se kombi vozilom te su policijski službenici krenuli za njim da bi se nakon nekog vremena zaustavio u blizini ugostiteljskog objekta te se ponovno oglušio na naredbe policijskih službenika i odbio izaći iz kombi vozila, a potom je tim vozilom udario u dva službena policijska vozila i oštetio ih. Nakon toga policijski službenici su uz uporabu sredstava prisile 35-godišnjaka uhitili te nad njim kao i nad 27-godišnjakom koji je također uz uporabu sredstava prisile uhićen, proveli kriminalističko istraživanje. 

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, koje je prethodilo ovom događaju, 35-godišnjak je uz optužni prijedlog doveden na Prekršajni sud u Karlovcu, a zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela oštećenja tuđe stvari protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava, dok će protiv 27-godišnjaka Prekršajnom sudu u Karlovcu biti podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. 



Stranica