Nakon požara kuće, uslijedila eksplozija - nadopuna informacije

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/GRBB_1.jpg

Prilikom pretrage i očevida pronađena je nagorena puška, nagoreno automatsko oružje, nagoreni zračni pištolj, više komada streljiva i drugo

Foto: ilustracija

Vezano uz događaj požara kuće nakon čega je uslijedila eksplozija, a koja se dogodila jučer 28. svibnja na Borlinu, u Karlovcu, policijski službenici Policijske uprave karlovačke na mjestu događaja izvršili su pretragu i očevid.

U potkrovlju kuće bilo je pohranjeno više komada raznog pištoljskog i puščanog streljiva te dvije ručne ofanzivne bombe te je djelovanjem visoke temperature došlo do eksplozije više komada streljiva te aktiviranja dviju ručnih bombi. U trenutku aktiviranja druge ručne ofanzivne bombe, u blizini se nalazio i vatrogasac koji je tom prilikom zadobio prostrijelne rane.

Prilikom pretrage i očevida pronađena je nagorena puška, nagoreno automatsko oružje, nagoreni zračni pištolj, 66 komada streljiva, 2 nagorene žlice s osiguračima ručnih ofanzivnih bombi, više komada čeličnih kuglica koje potječu od istih bombi, više komada zrna puščanog i pištoljskog streljiva te deformiranih čahura.

Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu bit će proslijeđeno posebno izvješće.

Priopćenja