Nagrađeni vozači u Slunju za ljubaznost u prometu

  • Slika /PU_KA/PU_info/2023/Dan_ljubaznosti_u prometu_Slunj_12_10_2023/1.1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Provedena preventivna akcija Dan ljubaznosti u prometu 2023. godine i u Slunju

Foto: PU karlovačka
 
U nastavku ovogodišnjih preventivnih aktivnosti vezanih za sigurnost u prometu, nakon Vojnića, Ozlja, Duge Rese, Karlovca i Ogulina, provedena je akcija Dan ljubaznosti u prometu 2023. godine i u Slunju.
 
Ovu preventivnu akciju policija u prometu provodi od 2016. godine i to s ciljem poticanja vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima.
 
Akcija je provedena u listopadu s ciljem poticanja tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanja vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima i to u suradnji s Gradom Slunjem te Savjetom za sigurnost prometa na cestama Karlovačke županije.
 
Prilikom provođenja akcije evidentirano je 19 vozača koji su propustili pješake na pješačkim prijelazima. Metodom slučajnog izbora određeno je pet vozača koji su poštivali prednost prolaska pješaka, a kojima je danas u Gradu Slunju, uz predstavnike policije, uručila priznanja i nagrade i gradonačelnica Grada Slunja Mirjana Puškarić.
 
Prigodne nagrade nagrađenim vozačima osigurane su iz Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa 2021.-2030. godine.
 
Kako bi kulturno i ljubazno ponašanje u prometu postalo naša svakodnevica želimo ovakvim aktivnostima potaknuti sve sudionike u prometu da budu tolerantni jedni prema drugima i da svojim primjerima poznavanja prometne kulture pridonose poboljšanju stanja sigurnosti u prometu.

Pisane vijesti