Nadopuna informacije - Na području Karlovca zaustavljeno teretno vozilo sa stranim državljanima

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/bljeskalica.jpg

Osumnjičeni muškarac je jučer, 9. studenog, predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Karlovac s ispostavom Vojnić dovršili su kriminalističko istraživanje u vezi teretnog vozila koje je u srijedu, 8. studenog, zaustavljeno u Karlovcu sa stranim državljanima, a o čemu smo izvijestili javnost priopćenjem na internetskim stranicama ove uprave: Na području Karlovca zaustavljeno teretno vozilo sa stranim državljanima.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 32-godišnjak u teretnom vozilu prevozio veći broj stranih državljana koji su nezakonito prešli državnu granicu.  

Podsjećamo, osumnjičeni 32-godišnjak je pokušao pobjeći teretnim vozilom, a nakon što su policijski službenici uspjeli zaustaviti vozilo, osumnjičenik je iskočio i nastavio bježati. Prilikom bijega, osumnjičenik se teže ozlijedio. Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Karlovac, nakon koje je otpušten.

Svi strani državljani su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma osumnjičeni muškarac je jučer, 9. studenog, predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Također, zbog izazivanja prometne nesreće i počinjenje više prometnih prekršaja odnosno zbog toga što je upravljao teretnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te nije postupao po znakovima ili naredbama policijskih službenika niti se vozilom kretao sredinom obilježene prometne trake i nije se zaustavio na znak upaljenog crvenog svjetla, nadležnom općinskom sudu biti će podnijet optužni prijedlog. 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon