Na prometnicama karlovačke županije dan bez poginulih i teško ozlijeđenih u prometu

Slika PU_KA/PU_info/2018/Dan_bez_poginulih_u_prometu_Edward/naslovnica.jpg

Foto: PU karlovačka

Jučer 19. rujna tijekom provođenja projekta EDWARD stanje sigurnosti u prometu na području Policijske uprave karlovačke obilježile su tri prometne nesreće od kojih je jedna bila s lako ozlijeđenom osobom i dvije s materijalnom štetom. 

Podsjećamo da je Republika Hrvatska, zajedno sa ostalim državama Europske Unije i drugim europskim zemljama, članica Europske mreže prometne policije tzv. TISPOL - mreže koja je 2016. godine pokrenula preventivni projekt EDWARD - (European Day Without A Road Death)

Dugoročni cilj ovog europskog projekta je smanjivanje i održavanje niskog broja poginulih i teško ozlijeđenih na cestama u svijetu te senzibilizacija svih sudionika u prometu na promjenu ponašanja i stavova.

Svrha ovog projekta je da svi sudionici u prometu kritički promisle – makar i na par minuta – o rizicima s kojima se suočavaju i o rizicima kojima izlažu ostale sudionike u prometu. 

Projekt EDWARD podržava svih 30 država članica spomenute Europske mreže prometne policije, te je velik broj poznatih organizacija i inicijativa i njihovih čelnika, prisegnulo da će širiti EDWARD afirmativne prometne poruke.

Promotivnu poruku Policijske uprave karlovačke možete pogledati u priloženom linku.
 



Pisane vijesti