Na prijevaran način ženi iz stana otuđen novac

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/policija_natpis.jpg

Upozoravamo građane da olako ne nasjedaju pričama nepoznatih osoba, da povećaju oprez i pripaze koga puštaju u svoj dom 

Jučer je zaprimljena prijava 81-godišnjakinje da je 21. srpnja u stan u gradskoj četvrti Novi Centar u Karlovcu pustila dvije nepoznate ženske osobe koje su se predstavile kao djelatnice tvrtke koje prezentiraju masažere. Nakon njihovog odlaska iz stana vlasnica je primijetila da joj nedostaje novac. S ciljem utvrđivanja svih činjenica i pronalaska počinitelja policija provodi kriminalističko istraživanje.
 
Policija upozorava – građani budite oprezni!

Obzirom da postoji mogućnost da na ovakav način građani postanu žrtve prijevare, upozoravamo ih da olako ne nasjedaju pričama nepoznatih osoba, da povećaju oprez i pripaze koga puštaju u svoj dom. 
 
Podsjećamo da se počinitelji, bilo muške ili ženske osobe, najčešće predstavljaju kao službene osobe, dostavljači pošiljaka, inkasatori, pripadnici vjerskih zajednica, medicinsko osoblje ili kao prodavači određenih proizvoda. Nakon što uđu u stan ili obiteljsku kuću, iskorištavaju povjerenje građana i dovode ih u zabludu ili jednostavno iskorištavaju nepažnju građana i otuđuju predmete veće vrijednosti.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon