Na području Vojnića uhićen krijumčar

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/bljeskalica.jpg

U vozilu s nepripadajućim registarskim oznakama prevozio strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku

Foto: ilustracija

Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija, su jučer, 11. lipnja, odmah iza ponoći na području općine Vojnić, kontrolirali osobno vozilo zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 23-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

Kontrolom je utvrđeno da je u vozilu prevozio strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te da se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske oznake. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma i kaznenog djela Krivotvorenje isprave, policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenikom.

S obzirom na to da je tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno da je bosansko-hercegovački državljanin upravljao vozilom s nepripadajućim registarskim pločicama te da je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozio strane državljane do krajnjeg odredišta, policijski službenici su ga predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu podnijeli nadležnom državnom odvjetništvu.

Također će protiv 23-godišnjaka biti podnijet i optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, Zakonika o schengenskim granicama i Zakona o strancima.

Svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu.   

Priopćenja | Kaznena djela i zakon