Na području PU karlovačke uhvaćeni krijumčari

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/zelena_granica_vozilo.jpg

Podnesene kaznene prijave protiv više osoba

Foto: ilustracija
 
Policijski službenici PU karlovačke koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su od 12. do 14. veljače, u pet odvojenih slučajeva spriječili krijumčarenja na području PU karlovačke. 
 
Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su osobe starosti između 21 i 48 godina (državljani Sirije, Rumunjske, Austrije i Hrvatske), iz koristoljublja prevozili strane državljane koji su na različitim mjestima nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.
 
Strane državljane su prevozili u osobnim i kombi vozilima, a dva osobna automobila služila su kao prethodnica krijumčarenju stranih državljana.
 
Prevoženi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.  
 
Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja protiv osumnjičenih podnesene su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. Protiv 23-godišnjeg rumunjskog državljanina podnesena je kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela.  
 
Prema trojici osumnjičenika policijski službenici postupali su i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon