Na području PU karlovačke u dva dana uhvaćena četiri krijumčara

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/krim_policija.jpg

Kazneno prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu 

Foto: ilustracija

Na području nadležnosti Policijske uprave karlovačke policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su tijekom 6. i 7. studenog, u tri odvojena slučaja spriječili krijumčarenje stranaca. 

Policijski službenici PU karlovačke proveli su kriminalistička istraživanja nad četiri strana državljana (Ukrajine, Litve i Poljske) koji su zaustavljeni na području Ogulina, Duga Rese, Vojnića i Rakovice, od kojih je jedno vozilo služilo kao prethodnica krijumčarenju stranih državljana. 

Sumnja se da su osumnjičeni prevozili veći broj stranih državljana koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske te su svi strani državljani izrazili namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu.  

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja protiv svih osumnjičenih podnijete su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. Također je protiv dvojice osumnjičenika zbog počinjenih prometnih prekršaja postupano sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon