Na području PU karlovačke spriječeno krijumčarenje migranata

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/vozilo_5.jpg

Policijski službenici kontrolirali su vozače koji su upravljali vozilima na području općina Rakovica, Tounj i Vojnić

Foto: ilustracija

U razdoblju od 1. do 3. ožujka u četiri odvojena slučaja na području Policijske uprave karlovačke, policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija spriječili su krijumčarenje više stranih državljana.
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad petoricom muškaraca u dobi od 19, 23, 21, 44 i 35  godina (državljani Rumunjske, Bosne i Hercegovine te Poljske).

Policijski službenici kontrolirali su vozače koji su upravljali osobnim i teretnim vozilima (nacionalnih oznaka Slovenije, Belgije, Poljske i Italije) na području općina Rakovica, Tounj i Vojnić i pritom su prevozili veći broj stranih državljana koji su na različitim mjestima nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Tijekom policijskog postupanja prevoženi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Protiv svih osumnjičenika podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu budući da je utvrđeno da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta. Također je protiv dvojice vozača postupano i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon