Na području Policijske uprave karlovačke spriječeno krijumčarenje osoba

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/krim_policija.jpg

Osumnjičenom muškarcu uručeni i prekršajni nalozi iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Foto: ilustracija

Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja nezakonitih migracija navečer 29. listopada na području općine Cetingrad su uporabom svjetlosnih i zvučnih signala pokušali zaustaviti osobni automobil bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka, ali se vozač nije zaustavljao, već je nastavio kretanje, a potom, zajedno s još osam osoba, pobjegao iz vozila i udaljio se u šumu. Poduzetim mjerama i radnjama intenzivnog traganja vozač je pronađen i uhićen te je utvrđeno da se radi o 52-godišnjem srpskom državljaninu. Također je pronađeno i osam stranih državljana koje je prevozio u svom automobilu.

Provedenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je da su svi strani državljani nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te su svi izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma budući je utvrđeno da je iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozio strane državljane. Osumnjičeni muškarac predan je pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.

Osumnjičeni je sankcioniran i zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama budući se oglušio o naredbe policijskih službenika i u vozilu je prevozio više osoba od broja osoba upisanih u prometnoj dozvoli.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon