Na održanom predavanju „Izazovi u prevenciji ovisnosti u školama“ sudjelovala i PU karlovačka

  • Slika /PU_KA/PU_info/2023/Droge_Bjelivuk_predavanje_1611.2023/1.jpg
  • Slika

Policijska uprava karlovačka već godinama kontinuirano provodi različite nacionalne preventivne projekte koji su usmjereni na senzibilizaciju javnosti o važnosti prevencije svih oblika nasilja i ovisnosti

Foto: PU karlovačka
 
Jučer, 15. studenog, u Nikola Tesla Experience Centru Karlovac održano je predavanje „Izazovi u prevenciji ovisnosti u školama“ na kojem je jedan od predavača bio i policijski službenik Službe kriminalističke policije, Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave karlovačke. Radi se o predavanju koje je održano povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti u Republici Hrvatskoj, a koji se svake godine obilježava u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca, a današnje je organizirao Upravni odjel za hrvatske branitelje i zdravstvo Karlovačke županije  

U svojem izlaganju policijski službenik je prisutne upoznao sa zakonskom regulativom vezanom za zlouporabu droga, vrstama ovisnosti, izgledu, vrstama droga i štetnim posljedicama i prevenciji ovisnosti.
 
Policijska uprava karlovačka već godinama kontinuirano provodi različite nacionalne preventivne projekte koji su usmjereni na senzibilizaciju javnosti o važnosti prevencije svih oblika nasilja i ovisnosti, te želi potaknuti zajednicu na aktivno mijenjanje stavova i štetnosti navika o ovisnosti, na podizanje razine samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja te usvajanje zdravih stilova života.
 
Policijski službenici za nadzor, planiranje i prevenciju PU karlovačke će i u narednom periodu nastaviti održavati edukativna predavanja za učenike osnovnih i srednjih škola Karlovačke županije u sklopu nacionalnog preventivnog projekta „Zdrav za 5“ na teme: „Ovisnost i zlouporaba alkohola“, „Ovisnost i zlouporaba droga“ i „Ovisnosti o igrama na sreću“.
 
Cilj ovih predavanja je podizanje razine svijesti o opasnostima sredstava ovisnosti, jačanje uvjerenja o štetnosti zlouporaba, povećanje razine znanja o štetnosti i opasnostima, sposobnost prepoznavanja rizičnih situacija, usvajanje znanja o policijskim poslovima i primjeni policijskih ovlasti.
 
 

Pisane vijesti