Na Danima piva policija prezentira „pijane naočale“

Slika PU_KA/PU_info/2016/Dani_piva_pijane_naocale/naslovnica.jpg

Foto: PU karlovačka

Za vrijeme održavanja manifestacije Dani piva koja se od 26. kolovoza do 3. rujna održava na ŠRC Korana u Karlovcu policija u suradnji s Karlovačkom pivovarom provodi preventivnu aktivnost pod motom Ako piješ ne vozi. Aktivnost se provodi u cilju senzibiliziranja mladih o važnosti sigurnosti u prometu te poticanja na odgovorno ponašanje u prometu, poštivanje prometnih pravila te razvijanja svijesti o štetnosti kršenja prometnih propisa, prvenstveno kod upravljanja pod utjecajem alkohola. 

Na ŠRC Korana, odnosno na mjestu održavanja manifestacije, predstavnici Policijske uprave karlovačke na prigodnom štandu građanima daju mogućnost da uz uporabu posebnih naočala tzv. pijanih naočala vide kako izgleda vožnja u alkoholiziranom stanju. Svi posjetitelji manifestacije, osobito mladi vozači mogu isprobati pijane naočale tako da uz korištenje naočala trebaju otključati postavljena ulazna vrata, otključati vrata vozila, upaliti vozilo ili hodati po crti. 

Pozivamo sve posjetitelje manifestacije Dana piva da nas posjete svaki dan od 19 do 21 sat i da isprobaju pijane naočale kako bi vidjeli svoju reakciju na određene stupnjeve pijanstva. Nadamo se da će ovakva simulacija alkoholnog stanja utjecati na njihovo buduće odgovorno ponašanje u prometu.



Stranica