Na autocesti A-1 provedena preventivno-represivna akcija

Slika PU_KA/MUP_slike/policajac_autocesta_uspravna.jpg

U utorak, 22. ožujka policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s djelatnicima Službe za mobilne jedinice Zagreb Carinske uprave-Središnji ured, Službe inspekcije cestovnog prometa Uprave prometne inspekcije, Odjela za kontrolu sigurnosti prometa i objekata Hrvatskih cesta te Stanice za tehnički pregled Eurokarlovac Centra za vozila Hrvatske, proveli su preventivno-represivnu akciju na odmorištu Draganić autoceste A-1 u smjeru Zagreba. Akcija je provedena u cilju podizanja opće razine sigurnosti, prevencije i sprečavanja vršenja prekršaja i kaznenih djela, pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela, kao i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela iz područja sigurnosti cestovnog prometa. Tijekom nadzora prometa kontrolirana su 124 vozila i 146 osoba, te je utvrđeno 35 prekršaja po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, 2 prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporaba droga, 1 prekršaj po Zakonu o osobnoj iskaznici. 17 vozila podvrgnuto je izvanrednom tehničkom pregledu od kojih niti jedno vozilo nije udovoljilo tehničkim uvjetima. Po Zakon o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu utvrđeno je devet prekršaja, po Zakonu o trošarinama dva, a po Zakonu o posebnom porezu na motorna vozila dva prekršaja.   

Foto: ilustracija 

U utorak, 22. ožujka policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s djelatnicima Službe za mobilne jedinice Zagreb Carinske uprave-Središnji ured, Službe inspekcije cestovnog prometa Uprave prometne inspekcije, Odjela za kontrolu sigurnosti prometa i objekata Hrvatskih cesta te Stanice za tehnički pregled Eurokarlovac Centra za vozila Hrvatske, proveli su preventivno-represivnu akciju na odmorištu Draganić autoceste A-1 u smjeru Zagreba.

Akcija je provedena u cilju podizanja opće razine sigurnosti, prevencije i sprečavanja vršenja prekršaja i kaznenih djela, pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela, kao i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela iz područja sigurnosti cestovnog prometa.

Tijekom nadzora prometa kontrolirana su 124 vozila i 146 osoba, te je utvrđeno 35 prekršaja po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, dva prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporaba droga, jedan prekršaj po Zakonu o osobnoj iskaznici. Izvanrednom tehničkom pregledu podvrgnuto je 17 vozila od kojih niti jedno vozilo nije udovoljilo tehničkim uvjetima. Po Zakonu o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu utvrđeno je devet prekršaja, po Zakonu o trošarinama dva, a po Zakonu o posebnom porezu na motorna vozila dva prekršaja.
 



Stranica