Muškarac osumnjičen za dva kaznena djela na području Ogulina

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/GRBB_1.jpg

Jučer je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnesena nadležnom državnom odvjetništvu

Foto: ilustracija
 
Policijski službenici Policijske postaje Ogulin proveli su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela.
 
Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 42-godišnjak u ponedjeljak navečer, 28. kolovoza, na parkiralištu kod jezera u Ogulinu, pristupio 22-godišnjem vozaču osobnog automobila ogulinskih registarskih vozila s kojim je kao suvozač bila 22-godišnjakinja te mu nasilno otvorio vrata i prijetio ubojstvom zračnom puškom. Također ga je više puta udario rukom u lice pri čemu ga je lakše ozlijedio. Kada se vozač pokušao udaljiti automobilom, 42-godišnjak je ispalio jedan hitac iz zračnog oružja u automobil i oštetio ga. Osumnjičeni je ubrzo uhićen po policijskim službenicima na mjestu događaja.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prijetnja na štetu 22-godišnjeg muškaraca i kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom na štetu 22-godišnjeg muškarca i žene, 42-godišnjak je jučer predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Također će protiv 42-godišnjaka biti proslijeđen optužni prijedlog Općinskom sudu u Karlovcu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon