Muškarac i žena u prometu počinili prometne prekršaje

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/regulacija_prometa.jpg

Policija je u naselju Belajske Poljice kontrolirala 32-godišnjaka i 29-godišnjakinju 

Foto: ilustracija
 
Policijski službenici su jučer u naselju Belajske Poljice, općina Barilović, kontrolirali 32-godišnjaka za kojeg su utvrdili da upravlja osobnim automobilom ogulinskih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje te kao vlasnik navedenog vozila nije izvršio prijenos na svoje ime. Prije provedene kontrole, vozač se nije zaustavio na znak policije, već se nastavio kretati i naknadno se zaustavio te tada dao vozilo na upravljanje 29-godišnjoj suvozačici, iako je znao da nema položeni vozački ispit. Vozačica je nastavila kretanje vozilom dok je nisu zaustavili policijski službenici.
 
S obzirom da je 32-godišnjak višestruki počinitelj prekršaja tzv. recidivist on je danas, 15. ožujka uz optužni prijedlog doveden na nadležni Općinski sud koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana i novčanu kaznu od 6700 kuna.
 
Budući da je 29-godišnjakinja upravljala vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i za vrijeme već joj izrečene zabrane upravljanja motornim vozilom, nadležnom sudu bit će podnijet optužni prijedlog.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila