Maturijada 2023. godine

Slika /PU_KA/PU_info/2023/Maturijada/maturijada.jpg

Sve sudionike u prometu molimo za strpljenje i razumijevanje obzirom da će prilikom prolaska povorke maturanata promet po etapama biti ograničen

Foto: PU karlovačka

Povodom završetka srednjoškolskog obrazovanja, u petak, 26. svibnja, u Karlovcu, Dugoj Resi, Ogulinu i Slunju održat će se tradicionalna proslava maturanata – Maturijada. Kako bi ova proslava završila sa što manje neželjenih posljedica apeliramo na sve mlade da svojim ponašanjem i postupcima ne ugrožavaju vlastitu sigurnost niti sigurnost ostalih građana i imovine te da svoj dan proslave dostojanstveno i u skladu s opće prihvatljivim normama kulturnog ponašanja.
 
Ujedno, pozivamo i roditelje da svojoj djeci posvete dovoljno nadzora i brige te im ukažu na poželjno ponašanje.
 
Karlovački maturanti krenut će u povorci kroz svoj grad u 19 sati, dugoreški u 10 sati, dok će ogulinski maturanti ulicama grada Ogulina krenuti u 9.30 sati. Stoga sve sudionike u prometu molimo za strpljenje i razumijevanje obzirom da će prilikom prolaska povorke maturanata promet po etapama biti ograničen.
 
U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti, kao i sprječavanja narušavanja javnog reda i mira i drugih nedoličnih ponašanja pojedinaca, policija će provoditi mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a sukladno ovlastima iz Zakona o policijskim poslovima i ovlastima.

Pisane vijesti