Konferencija za medije na temu provedene akcije „Dan ljubaznosti u prometu“

Slika PU_KA/PU_info/2018/Dan_ljubaznosti_u_prometu_PPRP/naslovnica.jpg

Foto: PU karlovačka

U Policijskoj upravi karlovačkoj danas 11. srpnja održana je konferencija za medije vezano za provedenu akciju Dan ljubaznosti u prometu koja je održana 3. srpnja i na kojoj su prezentirani rezultati i dodijeljena priznanja i prigodne nagrade za 10 vozača. Akcija je održana s ciljem poticanja tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanja vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima. Aktivnost je provedena u suradnji s Gradom Karlovcem i Savjetom za sigurnost prometa na cestama Karlovačke županije i to na način da su pripadnici prometne jedinice mladeži na četiri frekventna pješačka prijelaza u Karlovcu bilježili vozače koji poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima i one koji to ne poštuju te je metodom slučajnog izbora određeno 10 vozača.

Na konferenciji za medije rezultate akcije prezentirao je načelnik Postaje prometne policije Karlovac Davor Boljkovac koji je rekao da je akcijom obuhvaćeno oko 500 vozača i da je omjer onih koji poštuju obaveze prema pješacima i onih koji ih ne poštuju oko 65% prema 35%. Zahvalio je i prisutnim vozačima što su ispoštivali svoju obavezu prema pješacima i pridonijeli boljem stanju sigurnosti.

Zamjenik načelnika Darko Bratić zahvalio je vozačima i istaknuo da se vrijednost društva ocjenjuje tako kako se odnosimo prema onima koji su slabiji članovi društva, a isto tako u prometu vozači su pokazali tolerantnost koju bi trebalo prikazivati i u svim drugim segmentima prema slabijima od sebe. Policija će nastojati kroz ovakve i slične aktivnosti doprijeti do savjesti onih koji sudjeluju kao vozači u prometu da promjene svoja ponašanja i utječu na to da ne dođe do stradavanja naših sugrađana u prometu na cestama i ujedno zahvalio Gradu Karlovcu na sudjelovanju u provođenju ove aktivnosti. 

Gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić u svom obraćanju istaknuo je da ovo dobra akcija jer se stvara naglasak da ovakvim stvarima promišljamo i da edukativno djelujemo na sve nas i podižemo razinu sigurnosti. Grad Karlovac ovu akciju treba pratiti i dalje te se ujedno zahvalio na dosadašnjoj suradnji i čestitao svim nagrađenim. 

Dubravko Galić, predsjednik Savjeta za sigurnost prometa na cestama Karlovačke županije istaknuo je kako je Savjet financijski pomogao u ovoj, ali i drugim aktivnostima policije kako bi se poboljšalo stanje sigurnosti u prometu.
 



Pisane vijesti