Kazneno prijavljeni zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/GRBB_1.jpg

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke će i dalje kontinuirano poduzimati intenzivne mjere u cilju suzbijanja zlouporabe droga i nedozvoljene distribucije tj. dilanja droga

Foto: ilustracija

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave karlovačke dovršili su opsežno i dugotrajno kriminalističko istraživanje vezano uz počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je petero hrvatskih državljana s područja Karlovca, četvero muškaraca u dobi od 45, 61, 35, i 31 godinu te 35-godišnjakinja, od kraja 2023. godine do 4. travnja ove godine nabavljali i nudili na prodaju odnosno prodavali drogu kokain na širem području Karlovca.

Temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu obavljene su pretrage domova, drugih prostorija i vozila kojima se koriste osumnjičenici te je pronađena i oduzeta droga kokain i cannabis marihuna, zatim pribor za konzumiranje droga, vaga, pištolj sa streljivom, novac za koji se sumnja da potječe od prodaje droge i drugo.

Zbog osnovane sumnje da su 45-godišnjak, 61-godišnjak i 35-godišnjak počinili više desetaka kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, predani su pritvorskom nadzorniku, dok je protiv svih osumnjičenika Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu podnijeta kaznena prijava. 

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke će i dalje kontinuirano poduzimati intenzivne mjere u cilju suzbijanja zlouporabe droga i nedozvoljene distribucije tj. dilanja droga.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon