Kazneno prijavljeni državljanin Moldavije i Italije te državljanka Francuske

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/vozilo_5.jpg

Zbog utvrđene osnovane sumnje da su strane državljane prevozili iz koristoljublja podnesene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu

Foto: ilustracija 

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su još dva kriminalistička istraživanja nad tri osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Jučer ujutro, 16. rujna, policijski službenici Ravnateljstva policije su na području općine Vojnić zaustavili i kontrolirali putničko kombi vozilo nacionalnih oznaka Ujedinjenog kraljevstva kojim je upravljao 25-godišnji državljanin Moldavije, dok se kao suvozačica u vozilu nalazila 30-godišnja državljanka Francuske. Utvrđeno je da su u vozilu prevozili 21 stranog državljana.  

Također, jučer oko podneva policijski službenici Ravnateljstva policije u suradnji s policijskim službenicima Postaje granične policije Cetingrad su na području općine Rakovica zaustavili osobni automobil talijanskih nacionalnih oznaka kojima je upravljao 51-godišnji državljanin Italije. U automobilu je prevozio 7 stranih državljana.

Svi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu, a zbog utvrđene osnovane sumnje da su strane državljane prevozili iz koristoljublja osumnjičeni muškarci i žena kazneno su prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon