„Kata i Nino na putu do škole“ u Slunju i Ogulinu

Slika PU_KA/PU_info/2016/Postujte_nase_znakove_Slunj_Ogulin/naslovnica.jpg

Foto: PU karlovačka

U nastavku aktivnosti koje provodi policija u sklopu akcije Poštujte naše znakove 25. i 26. listopada u Slunju i Ogulinu za učenike osnovnih škola i djecu predškolskog uzrasta održani su prigodni programi na temu sigurnosti u prometu. Tako su za 500-tinjak mališana u izvedbi Dramskog studija Zorin dom Karlovac održane predstava pod nazivom Kata i Nino na putu do škole

Podsjećamo, akcija Poštujte naše znakove usmjerena je na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu, a glavni cilj je povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu, ponajprije zaštita školske djece.

Ponovno želimo podsjetiti i pozvati sve vozače da prilikom upravljanja vozilom obrate dodatnu pozornost na djecu u prometu, posebno najmlađe – prvoškolce. Pozivamo sve vozače da poštuju prometne propise i znakove, prilagode brzinu kretanja trenutnoj situaciji na cesti, poštuju ograničenja brzine i da ne voze ako su konzumirali alkohol. Posebnu pozornost treba obratiti prilikom približavanja pješačkom prijelazu, ali i prilikom nailaska na djecu koja se kreću cestom ili uz cestu. 
 



Stranica