Karlovačka policija uhvatila još dvojicu krijumčara migranata

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/stop_policija.jpg

Utvrđeno je da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta

Foto: ilustracija

Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija spriječili su još dva slučaja krijumčarenja migranata na području PU karlovačke.

Zbog sumnje da se u vozilima nezakonito prevoze migranti, 7. rujna navečer, na području općine Vojnić, zaustavili su osobno vozilo bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka, a 8. rujna rano ujutro, na području općine Netretić, osobno vozilo njemačkih nacionalnih oznaka. Vozilom bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka upravljao je 45-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, a vozilom njemačkih nacionalnih oznaka 38-godišnji hrvatski državljanin.

U oba vozila zatečeni su strani državljani koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku i svi su izrazili namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu.

Provedenim kriminalističkim istraživanjima nad osumnjičenim muškarcima koji su zatečeni u nezakonitom prijevozu migranata utvrđeno je da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. Kaznenog zakona, uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, u zakonskom roku predani su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke. 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon