Još jedna prijevara putem lažne dostavne službe

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/joshua-woroniecki-lzh3hPtJz9c-unsplash.jpg

Podsjećamo, nemojte kliknuti poveznice, privitke ili slike koje ste primili u porukama s nepoznatog broja bez prethodne provjere pošiljatelja

Foto: Ilustracija

Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac s ispostavom Vojnić zaprimljena prijava 66-godišnjake. Putem jednog internet oglasnika objavila je prodaju određenog predmeta nakon čega ju je kontaktirala nepoznata muška osoba i proslijedila joj poveznicu lažne dostavne službe. U istu je unijela svoje podatke s bankovne kartice, nakon čega je izvršila i autorizirala novčane transakcije u vrijednosti više stotina eura. Tada shvatila da je prevarena.
 
Podsjećamo, nemojte kliknuti poveznice, privitke ili slike koje ste primili u porukama s nepoznatog broja bez prethodne provjere pošiljatelja. Ne dajte se požurivati. Bez žurbe napravite odgovarajuće provjere prije nego što odgovorite. Nikad ne odgovarajte na poruke koja zahtijevaju vaš PIN, vašu lozinku ili CVV/CVC broj koji se nalazi na poleđini kartice ili bilo koje druge sigurnosne vjerodajnice. Ako smatrate da ste nasjeli na smishing poruku i ako ste dali bankovne podatke, odmah se obratite svojoj banci i policiji.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon