Interventnu jedinicu policije Policijske uprave karlovačke posjetili učenici Srednje škole Duga Resa

  • Slika /PU_KA/PU_info/2023/IJP_Posjet_ucenika_Srednje_skole_Duga_Resa_11_10_2023/1.jpg
  • Slika

Učenici su upoznati s unutarnjim ustrojem i djelokrugom rada interventne policije, kao i sa službenim naoružanjem koje interventna policija koristi u svojim postupanjima

Foto: PU karlovačka
 
Jučer 11. listopada učenici Srednje škole Duga Resa koji su za buduće zanimanje odabrali smjer "puškar" zajedno sa svojim nastavnicima posjetili su bazu Interventne jedinice policije Policijske uprave karlovačke u Malom Erjavcu u sklopu terenske nastave.
 
Prilikom posjete, voditelji programa specijalističke obuke u jedinici, učenike su upoznali s unutarnjim ustrojem i djelokrugom rada interventne policije, kao i sa službenim naoružanjem koje interventna policija koristi u svojim postupanjima.
 
Učenici su posebno veliki interes iskazali upravo za službeno naoružanje i to kroz mnogobrojna pitanja o proizvođačima i tehničkim karakteristikama pojedinog oružja što i ne čudi, obzirom da je prilikom upisa u srednju školu njihov odabir bio upravo ovo deficitarno zanimanje.
 
Po završetku prezentacije, učenici su se upoznali s infrastrukturom baze Interventne jedinice policije i službenim vozilima.
 
Kao potvrdu pozitivnog dojma možemo navesti veliki interes učenika o uvjetima za upis u buduće programe srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka i za programe srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole. 

Pisane vijesti