I u vrijeme pandemije koronavirusa nastavljamo s edukacijom učenika o sigurnosti u prometu

  • Slika /PU_KA/PU_info/2020/Edukacija_putem_video_linka_Postujte_nase_znakove/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Svjesni činjenice da prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa ima veliku ulogu u povećanju sigurnosti cestovnog prometa, a uzimajući u obzir epidemiološke preporuke i policija se je u ovoj školskoj godini prilagodila načinu edukacije te smo putem video komunikacije održali edukaciju o sigurnosti u prometu

Foto: Karlovačka županija

S početkom ove školske godine policija, bez obzira na pandemiju koronavirusa, u sklopu akcije Poštujte naše znakove provodi preventivne mjere i aktivnosti s ciljem zaštite djece u prometu. Cilj akcije je, podsjetimo, povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu, a ponajprije zaštita školske djece povodom početka nove školske godine.

Svjesni činjenice da prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa ima veliku ulogu u povećanju sigurnosti cestovnog prometa, kao i podizanju prometne kulture općenito, a uzimajući u obzir epidemiološke preporuke i policija se je u ovoj školskoj godini prilagodila načinu edukacije te smo u suradnji s Karlovačkom županijom, Upravnim odjelom za školstvo putem video komunikacije (Zoom aplikacije) za prvašiće održali edukaciju o sigurnosti u prometu.
 
Naime, u sklopu preventivne akcije Poštujte naše znakove 2020. / 2021. jučer 29. rujna održana je video edukacija, odnosno na opisani način održano je edukativno predavanje za učenike prvih razreda osnovnih škola na području karlovačke županije.  

Iz prostorija Karlovačke županije omogućena je video edukacija koju je održao policijski službenik za preventivu  i sigurnost u cestovnom prometu  Postaje prometne policije Karlovac. Tridesetminutnu edukaciju su pratili učenici prvih razreda 19 osnovnih škola karlovačke županije,  a tom prilikom učenici su saznali više o poslovima prometnog policajca, prometnoj površini (nogostup, kolnik), sigurnom kretanju pješaka nogostupom, kretanju pješaka po kolniku i opasnostima, prelasku kolnika (obilježen pješački prijelaz, obveze pješaka i vozača), prometnim znakovima, semaforu, znacima koje daju ovlaštene osobe, odjeći o uvjetima smanjene vidljivosti i dr.

Nakon edukativnog predavanja koje je održao policijski službenik učenicima je prikazan video Počela škola – oprez u prometu. Svaki đak prvak kroz preventivno-edukativni video steći će potrebno znanje o sigurnom ponašanju u prometu, a virtualni policajci Mario i Ante upoznati će ih sa značenjem prometnih znakova i prometnim pravilima.

Podsjećamo i pozivamo sve vozače da prilikom upravljanja vozilom obrate dodatnu pozornost na djecu u prometu, posebno najmlađe – prvoškolce. Pozivamo ih da poštuju prometne propise i znakove, prilagode brzinu kretanja trenutnoj situaciji na cesti, poštuju ograničenja brzine i da ne voze ako su konzumirali alkohol. Posebnu pozornost treba obratiti prilikom približavanja pješačkom prijelazu, ali i prilikom nailaska na djecu koja se kreću cestom ili uz cestu. Samo svi zajedno možemo osigurati da naša djece budu sigurna i sretna.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila