I ove godine Policijska uprava karlovačka sudjelovala je na Sajmu udruga

  • Slika /PU_KA/PU_info/2022/Sajam_udruga_2022/5.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici su građanima prezentirali svoju opremu i tehniku koju koriste u svakodnevnom radu

Foto: PU karlovačka
 
Na prostoru Šetališta dr. Franje Tuđmana u Karlovcu, danas, 24. rujna, održan je Sajam udruga na kojemu je sudjelovala i Policijska uprava karlovačka. S obzirom da se bliži 29. rujan kada se obilježava Dan policije i blagdan Svetog Mihaela, ovom prigodom je policija prezentirala opremu i tehniku koju koriste u svakodnevnom radu.
 
Policijski službenici granične policije građanima su prezentirali svoju opremu koja se koristi prilikom nadzora i zaštite državne granice, a to su termovizijska kamera na prikolici s pripadajućim terenskim vozilom te službeno vozilo Polaris za koji je bio poseban interes.
 
Što se tiče kriminalističke policije, policijski službenici izložili su vozilo za ekipu za očevide s forezničkom opremom, a građani su mogli saznati kako se uzimaju otisci prstiju.
 
Ovom prilikom su također prezentirani preventivni projekti koje policijski službenici konstantno provode tijekom godine. Istaknute su aktivnosti vezane uz prevenciju ovisnosti te svih oblika nasilja. Ujedno su prisutni putem video spotova educirani o samozaštitnom ponašanju u obitelji i Internet nasilju te savjetima o sigurnosti prometa.
 
Građani su mogli razgledati naoružanje i opremu kojom se koriste policijski službenici Interventne policije (zaštitna kaciga, štitnici za pojedine dijelove tijela, štitovi te dugo i kratko naoružanje) te je većina i htjela isprobati opremu.  
 
Prometna policija je svim zainteresiranima omogućila podvrgavanje ispitivanju prisutnosti alkohola u organizmu. Građani su mogli razgledati službeno vozilo bez obilježja tzv “presretač“ kojeg koriste, zatim uređaj za mjerenje brzine, a najmlađima je naročito bio interesantan službeni motocikl i bljeskalice na motoru.
 
Prezentaciju rada policije kao i izložbenu opremu na Sajmu udruga podržali su zamjenik Policijske uprave karlovačke Darko Bratić i gradonačelnik Karlovca Damir Mandić.
 
 
 
 

Pisane vijesti