I dalje se sprječava krijumčarenje migranata na području PU karlovačke

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/GRBB_1.jpg

Protiv svih osumnjičenika podnijete su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu te su predani pritvorskom nadzorniku

Foto: ilustracija

U razdoblju od 13. do 15. srpnja u tri odvojena slučaja na području Policijske uprave karlovačke, policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija spriječili su krijumčarenje više stranih državljana.
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca, 23-godišnjim državljaninom Nepala, 23-godišnjim državljaninom Ukrajine i 42-godišnjim državljaninom Bugarske.

Policijski službenici kontrolirali su vozače koji su upravljali osobnim automobilima nacionalnih oznaka Italije, Čehoslovačke i Republike Hrvatske na području Vojnića te općina Bosiljevo i Netretić. Pritom su utvrdili da su osumnjičenici prevozili strane državljane koji su na različitim mjestima nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Prema stranim državljanima postupano je sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti.

Protiv svih osumnjičenika podnijete su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu te su predani pritvorskom nadzorniku budući da je utvrđeno da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.
 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon